A tűzvédelmi oktatás fontossága

Vajon miért fontos a tűzvédelmi oktatás azontúl, hogy meg kell lennie?

A tűzvédelmi oktatás fontossága

Egy munkahelyen sok mindenre oda kell figyelni ahhoz, hogy a vállalkozás sikeresen, gördülékenyen működjön és a munkakörülmények is optimálisak legyenek. Ide tartoznak a munkavédelmi, tűzvédelmi, környezetvédelmi szabályoknak az alkalmazásai is. Az oktatás nem csupán azért fontos, mert az épület, a berendezések biztonsága és nem utolsó sorban az emberéletek forognak kockán, de a tűzvész kitörése egy szempillantás alatt bekövetkezhet és ilyenkor jó, ha tudjuk mi a teendő.

A legtöbben azt gondoljuk, hogy már mindent tudunk arról, mi is ilyenkor a teendő, de mindig kiderül, hogy az oktatás résztvevői számos új információval lesznek gazdagabbak egy-egy ilyen tanfolyam alkalmával. A menekülési útvonal megismerése, a tűzoltó készülék helyes használata vagy a gyors és lényegre törő döntések, cselekvések mind e tanfolyam témáját képezik.

Milyen gyakran kell oktatást tartani?

Az oktatást évente kell tartani. Az oktatást tűzvédelmi végzettséggel rendelkező személy végezheti. Új munkavállalót a munkavégzés megkezdése előtt kell oktatásban részesíteni. Soron kívüli oktatást kell tartani például tűzesetet követően, vagy ha a új tűzveszélyes technológiát vezetünk be.

Az oktatás dokumentálása:

Az oktatás megtartását naplóban kell rögzíteni. Az oktatás helyét, idejét, az oktatás tárgyát, az oktatásra kötelezettek és a megjelentek létszámát, nevét, aláírását, valamint az oktató nevét, aláírását kell dokumentálni.

Ön is gondoskodjon alkalmazottai megfelelő tájékozottságáról és ne feledkezzen meg az oktatásról, mellyel kapcsolatban további információkért forduljon hozzánk bizalommal!

Küldje el üzenetét, kérdését!

reCAPTCHA is required.

TOP