Munkahelyi kockázatértékelés

A kockázatértékelés a munkavédelmi ellenőrzés főpróbája. Górcső alá vonjuk vállalkozását és megtaláljuk azokat a pontokat, amelyeket ki kell javítani. Vajon mi tartozhat ide?

A munkahelyi kockázatértékelés

A munkáltatóknak számos elvárásnak és jogszabálynak kell megfelelniük, ahhoz, hogy az adott munkahelyet valóban minden szempontból kielégítőnek találják egy-egy ellenőrzés alkalmával.

A munkahelyi kockázatértékelés is hasonló funkciót tölt be, ugyanis feladatai közé tartozik, hogy felvázolja a munkáltatóknak azokat a lehetőségeket, melyekkel biztonságos és az egészségre nem ártalmas környezetet tudnak teremteni a munkavállalók számára.

Ezek az intézkedések a következők:

  • Munkavállalók tájékoztatása
  • Munkavállalók képzése
  • Munkahelyi kockázat megelőzése
  • Az ezekhez szükséges eszközök, szervezetek megléte

A kockázatértékelés első lépésében azonosítani kell a munkahelyen keletkező veszélyeket, majd értékelni az ezzel járó kockázatokat, ellenőrizni, hogy az ezek megelőzésére bevezetett intézkedések kielégítőek-e. A kockázatértékelés következő fázisa a teendők rangsorolása, ha az értékelő arra jutott, hogy további intézkedésekre van szükség. Végül igazolni kell az érintettek előtt, hogy helytálló számítások születtek és az intézkedések javulást hoztak.

Kockázatértékeléssel kapcsolatos kérdéseivel és egyéni igényeivel forduljon hozzánk bizalommal!

Küldje el üzenetét, kérdését!

reCAPTCHA is required.

TOP