Épületek tűzvédelme

Épületek tűzvédelme

Már egy építkezés során is fontos tűzvédelmi szabályoknak kell megfelelni, és ugyanez igaz egy épület üzembe helyezése esetén. Különösen fontos ez, ha olyan épületről van szó, ami valamilyen szolgáltató hely (irodaház, szórakozóhely, szálló).

Az Országos Tűzvédelmi Szabályzat pontosan meghatározza a vonatkozó szabályokat egy épület és a benne tartózkodó emberek biztonsága érdekében. Cégünk szakemberei vállalják a tűzvédelmi szabályok által meghatározott előírások elkészítését, így az épület tűzvédelme felülvizsgálatát, valamint a tűzriadó tervet is ránk bízhatja, valamint a rendszeres felülvizsgálatot is elvégezzük.

Néhány általános infó az épületek tűzvédelme terén

Az épületek védelme már a tervezéskor megkezdődik. Az adott építőanyagok kiválasztása már aszerint kell, hogy történjen, hogy az épületszerkezetek teherhordó képességüket tűz esetén az előírt időtartamig megtartsák. A tűz terjedésének megakadályozása nagyon fontos körülmény. Ezen kívűl az égés során keletkező szennyezés, gázok, égéstermékek mennyisége a lehető legkisebb legyen. Az épületek elhelyezkedését tekintve a szomszédos épületeket, építményeket gyulladás, a tűz átterjedésének veszélye ne veszélyeztesse. Az esetleges oltás során az épület megközelítése optimális legyen.

A tűzvédelmi szabályok be nem tartása nem csak súlyos pénzbeli büntetéssel járhat, de ha valamilyen baleset adódik az épületben, akár emberéletekbe is kerülhet. A szabályok betartása és a rendszeres ellenőrzés ezért is kiemelkedően fontos. Szakembereink nagy tapasztalattal rendelkeznek ezen a téren, így bátran cégünkre bízhatja ezt a tevékenységet. Keressen fel minket minél hamarabb!

Küldje el üzenetét, kérdését!

reCAPTCHA is required.

TOP