Környezetvédelmi felülvizsgálat

Környezetvédelem fontossága cégénél

A környezetvédelmi előírások, törvények, rendeletek gyakran változnak, így a sok más jogszabály mellett nehéz ezekre is odafigyelni, nem könnyű őket naprakészen nyomon követni. Ha új céget alapít, fontos ezeknek a szabályoknak az ismerete, az aktuális rendeletek szerint kell kialakítania a munkakörülményeket. Minden vállalkozás működése során keletkezik hulladék, melyet szabályos körülmények között kell elszállítani az arra kijelölt helyekre. A levegőszennyezés, a vízszennyezés elkerülésének lépéseit biztosítania kell, hogy közvetlen környezetében ne okozzon tartós károkat.

A környezet védelme minden ember számára fontos feladat, bolygónk fenntartása a mi érdekünk és feladatunk is egyben. A vállalkozások környezettudatos vezetése már különböző törvényekben is le van fektetve és ezek változásait folyamatosan figyelemmel kell kísérnie minden cégnek. Ha vállalkozásának környezetvédelemmel kapcsolatos intézkedésekhez segítségre van szüksége, forduljon hozzánk!

Ha Önnek is szüksége van a segítségre a környezetvédelemmel kapcsolatos eljárások, szabályok közötti kiigazodásban, forduljon bátran cégünkhöz!

A környezetvédelmi felülvizsgálatról

Cégünk által nyújtott szolgáltatások közé tartozik a környezetvédelmi felülvizsgálat is. Mit is rejt ez magában és miért van erre szüksége Önnek? Miért szükséges a környezetvédelmi felülvizsgálat?

Ha üzemének, létesítményének, vagy egy kiválasztott környezeti elemnek lejárt a környezetvédelmi, vagy egységes környezethasználati engedélye (IPPC engedély), de a tevékenységét továbbra is folytatná,

  • IPPC engedély-köteles tevékenyég folytatása során ötévente szabályszerűen elő van írva
  • Tevékenység módosítása esetén
  • Felhasznált technológia változása esetén
  • Ha a korábbi engedélyben rögzített határértéket túllépi a létesítmény környezetterhelése

Milyen eljárások léteznek?

Alapvetően két eljárástípus létezik. A teljes körű környezetvédelmi felülvizsgálat maximális ellenőrzést jelent az összes környezeti elemet bele értve, míg a részleges eljárás célja csak az adott üzem egy adott környezeti elemeire gyakorolt hatását vizsgálja.

Mit tartalmaz az eljárás?

A környezetvédelmi felülvizsgálat során számos hivatalos, hatóságok számára nélkülözhetetlen irat kiállításában nyújtunk segítséget, számításokat végzünk és egyeztetjük azokat az aktuális normákkal. Tervet készítünk esetleges meghibásodás fennállására, és felmérjük a létesítmény jelenlegi környezetre gyakorolt hatását, tanácsot adunk. Mindezek 1-2 hónapos munkát foglalnak magukba, majd az elkészített környezetvédelmi felülvizsgálatra 2 hónapnyi reakcióideje van az illetékes hatóságnak.

Szolgáltatásainkkal kapcsolatos bővebb tájékoztatásért keresse szakértő munkatársainkat!

Küldje el üzenetét, kérdését!

reCAPTCHA is required.

TOP