Munkabaleset, a munkahelyi baleset dokumentálása

A munkabalesetek nyilván váratlan helyzetek, amelyek sok céget meglepetésként érnek. Vajon mit lehet tenni, azért, hogy-e senki által nem kívánt helyzetre mégis fel legyünk készülve, és megfelelő forgatókönyv álljon rendelkezésre? Ha felkészül és ezt dokumentálja, bizony nehéz helyzeteket kerülhet el. Olvassa el, hogyan, és miért szükséges a munkahelyi balesetet kivizsgálása és dokumentálása! Részletesen olvashatja az alábbi leírásban.

A munkabaleset kivizsgálása és dokumentálása.

A különböző szegmensekben tevékenykedő cégek működése során előfordulhatnak nem várt munkabalesetek, melyek enyhébb vagy súlyosabb következményekkel is járhatnak, azonban minden esetben kiemelkedően fontos, hogy megfelelően kivizsgálásra kerüljön a munkabaleset és körülményei.

A munkabalesetek kivizsgálásának szerepe:

  • A bekövetkezett baleset körülményeinek, valamint a felelősség megállapítása.
  • A szükséges óvintézkedések kidolgozása és kivitelezése, hogy a jövőben ne fordulhasson elő hasonló eset.

A munkabaleset körülményeinek és a felelősség megállapítása során a törvényi előírásokat veszik alapul a szakértők és azoknak megfelelően értékelik ki a munkabaleset körülményeit, továbbá dokumentálják és továbbítják az illetékesek felé. A felelősségre vonást követően a szakértők és a vezetőség feladata kidolgozni a szükséges óvintézkedéseket a jövőre való tekintettel és az előírások betartásának érdekében egyaránt.

A munkabaleset kivizsgálásával és dokumentálásával kapcsolatos szolgáltatásokért forduljon profi szakemberhez és tekintse meg weboldalunk további információit, valamint keressen bennünket bizalommal elérhetőségeinken. Mindenben készséggel állunk rendelkezésére!

Küldje el üzenetét, kérdését!

reCAPTCHA is required.

TOP