Érintésvédelmi felülvizsgálat, érintésvédelem, kockázatfelmérés

Az érintésvédelem nyilvánvaló munkabiztonsági kategória. Mindenki kötelességének érzi, hogy megóvja kollégáit, munkavállalóit az esetleges balesetektől. Olvassa el, mit tehet ennek érdekében azon túl, hogy bízik a villanyszerelőkben…

Az érintésvédelmi felülvizsgálat szükségessége

Az érintésvédelem, azaz a villamos áramütéses balesetek elleni érintésvédelmi felülvizsgálat során a lehetséges veszélyforrások feltárásával igyekeznek a szakemberek minden lehetséges problémát megelőzni mind a dolgozók, mind a berendezések szempontjából. A közvetett érintés elleni védelem olyan műszaki intézkedéseket foglal magába, amely során az üzemszerűen feszültségmentes részek egy meghibásodás során feszültség alá kerülő és ezzel esetlegesen áramütést okozó eseteket vizsgál.

Az érintésvédelmi előírások komoly és szigorú szabályrendszert állítanak fel az esetleges balesetek és anyagi károk elkerülésének érdekében, amelyhez a szükséges vizsgálatokat követően hivatalos dokumentációra és óvintézkedésekre van szükség. Az érintésvédelmi vizsgálat általánosan és egy-egy berendezésre vonatkozóan is szükséges, adott időközönként.

A kockázatértékelés során azonosítani kell a munkahelyen keletkező veszélyeket, majd értékelni az ezzel járó kockázatokat, ellenőrizni, hogy az ezek megelőzésére bevezetett intézkedések kielégítőek-e. A kockázatértékelés következő fázisa a teendők rangsorolása, ha az értékelő arra jutott, hogy további intézkedésekre van szükség. Végül igazolni kell az érintettek előtt, hogy helytálló számítások születtek és az intézkedések javulást hoztak.

Megbízható és minden igényt kielégítő érintésvédelmi felülvizsgálat szolgáltatásokért és kockázatértékelési jegyzőkönyvkészítésért keressen minket bizalommal elérhetőségeinken, mindenben készséggel állunk rendelkezésére!

Küldje el üzenetét, kérdését!

reCAPTCHA is required.

TOP