Fontos a munkavédelem a bírságok elkerülésén túl?

A munkavédelemről legtöbbünknek az ellenőrzés és a bírság jut eszébe. Azonban ennél többről van szó. Miért lehet fontos a munkavédelem, azon túl, hogy megússzuk a bírságokat? 

A munkavédelem fontossága

Egy vállalkozás termelékeny és balesetmentes működéséhez feltétlenül szükség van a munkavédelmi előírások betartására és a munkabiztonság kialakítására. A munkabiztonság kialakítása rendkívül fontos annak érdekében, hogy a munkavállalók biztonságban végezhessék mindennapi tevékenységeiket.

Egy esetleges ellenőrzés során, ha a hatóság bármilyen mulasztást észlel, a büntetés komoly összeg is lehet. Kockázatfelméréssel sok gondot elkerülhetünk, hiszen ennek segítségével felmérhetjük, milyen fokú veszélyfaktort alakíthatunk ki, a munkahelyi balesetek gyakorisága ezzel jelentősen csökkenhet. Ennek értelmében a megfelelő körülmények biztosításán soha nem érdemes spórolni.

A kockázatértékelés első lépésében azonosítani kell a munkahelyen keletkező veszélyeket, majd értékelni az ezzel járó kockázatokat, ellenőrizni, hogy az ezek megelőzésére bevezetett intézkedések kielégítőek-e. A kockázatértékelés fontos része a teendők rangsorolása, ha az értékelő arra jutott, hogy további intézkedésekre van szükség. Végül igazolni kell az érintettek előtt, hogy helytálló számítások születtek és az intézkedések javulást hoztak.

Magyarországon a munkavédelemhez kötött foglalkozás szaktevékenységnek minősül, így tanácsos a vállalatnál egy munkavédelmi szakembert alkalmazni, vagy egy olyan partnert megbízni, akik ellátják ezeket a feladatokat.

Cégünk minden munkavédelemmel kapcsolatos tevékenységet vállal, szakembereink hozzáértően és körültekintően járnak el. Segítünk Önnek abban, hogy munkavállalói optimális körülmények között végezhessék feladataikat, illetve cége elkerülhesse a bírósági procedúrákat! Forduljon hozzánk bizalommal!

Küldje el üzenetét, kérdését!

reCAPTCHA is required.

TOP