Villámvédelmi felülvizsgálat

A villámvédelem szabványossági felülvizsgálatának szükségességét és gyakoriságát a 54/2014. (XII. 5.) BM számú rendelettel kiadott Országos Tűzvédelmi Szabályzat határozza meg.

Villámvédelmi felülvizsgálat

A villámvédelem elsődleges célja az emberek, berendezések védelme egy esetlegesen bekövetkező villámcsapás által okozott károk és sérülések ellen, és biztosítja a munkáltatók, munkavállalók és technikai eszközök biztonságát.

A külső villámvédelem feladata a villámcsapás által közvetlenül bekövetkező károk kivédése, valamint a belső villámvédelem célja a másodlagos hatásból következő károk megelőzése. A felülvizsgálat alapvető feladata megvizsgálni, hogy az épület besorolásának és tulajdonságainak megfelelően az alkalmazott villámvédelmi rendszer maximálisan eleget tesz-e az előírásoknak, milyen hibalehetőségek fordulhatnak elő és milyen megoldásokkal orvosolhatóak azok. A villámvédelmi felülvizsgálatra a megfelelő időközönként szükség van, valamint az újítások és egyéb beavatkozások során is mindig elengedhetetlen, valamint minden esetben jegyzőkönyv készül az elvégzett felmérésekről.

Így történik a felülvizsgálat

Táblázatban összehasonlítjuk a felszerelt- és a villámvédelem szerint szükséges villámhárítót. Minősítjük a felfogó, levezető, földelés, méretfokozat, levezető mechanikai megfelelőségét, miután kifejtjük a hiányosságot, javaslatot adunk annak szabványos kivitelezésére.

A helyszíni felülvizsgálat kiterjed a felfogó, levezető, földelés kialakítására, a legkedvezőtlenebb becsapási pontot figyelembe véve, a megengedett áram utak vektoriális eredőjének, vízszintes vetületének számítására, a felfogó elrendezési fokozatát figyelembe véve az épület villámvédelmi lefedettségére. A felülvizsgálat kiterjed a belső villámvédelemre, a túlfeszültség levezetők meglétére, az esetleges másodlagos kisülési veszéllyel járó megközelítésekre.

Cégünk szakemberei sok éves tapasztalatunknak köszönhetően vállalják villámvédelemi felülvizsgálatok elvégzését és dokumentálását, melyről bővebb tájékoztatásáért tekintse meg weboldalunkat, valamint keressen minket bizalommal elérhetőségeiken!

Küldje el üzenetét, kérdését!

reCAPTCHA is required.

TOP