Épületek tűzvédelme

épületek tűzvédelme
Az Országos Tűzvédelmi Szabályzat pontosan meghatározza a vonatkozó szabályokat egy épület és a benne tartózkodó emberek biztonsága érdekében. Különösen fontos ez, ha olyan épületről van szó, ami valamilyen szolgáltató hely (irodaház, szórakozóhely, szálló).

A tűzvédelmi oktatás fontossága

tűzvédelmi oktatás
A tűzvédelmi oktatás nem csupán azért fontos, mert az épület, a berendezések biztonsága és nem utolsó sorban az emberéletek forognak kockán, de a tűzvész kitörése egy szempillantás alatt bekövetkezhet és ilyenkor jó, ha tudjuk mi a teendő.

Villámvédelmi felülvizsgálat

villámvédelmi felülvizsgálat
A külső villámvédelem feladata a villámcsapás által közvetlenül bekövetkező károk kivédése, valamint a belső villámvédelem célja a másodlagos hatásból következő károk megelőzése. Olvassa el, hogyan mehetünk elébe a váratlan helyzetnek azzal, hogy felmérjük a teendőket és felkészülünk…

Tűzvédelmi berendezések ellenőrzése

tűzvédelmi berendezések
A tűzvédelmi berendezések olyan eszközök, amelynek célja, hogy megakadályozzák a tűz keletkezését, terjedését, és segítik a tűz oltását. Nyilván életbevágó fontos, hogy megfelelően működjenek. Ennek ellenőrzése időszakonként aktuális, amit megfelelően dokumentálni kell.
tűzvédelem
Egyszerű arra gondolni, hogy a tűzvédelmi előírások dokumentálása a bürokrácia hizlalását jelenti, ugyanakkor senki sem ébredne szívesen arra, hogy ég az üzem, ahova naponta dolgozni jár. Felelős vezetőként egy sor eszköze van arra, hogy ezt a helyzetet jó eséllyel elkerülje, de jó hír, hogy nem kell szakértőnek lennie a témában.
TOP