A tűzvédelmi oktatás fontossága

tűzvédelmi oktatás

Vajon miért fontos a tűzvédelmi oktatás azontúl, hogy meg kell lennie?

A tűzvédelmi oktatás fontossága

Egy munkahelyen sok mindenre oda kell figyelni ahhoz, hogy a vállalkozás sikeresen, gördülékenyen működjön és a munkakörülmények is optimálisak legyenek. Ide tartoznak a munkavédelmi, tűzvédelmi, környezetvédelmi szabályoknak az alkalmazásai is. A tűzvédelmi oktatás nem csupán azért fontos, mert az épület, a berendezések biztonsága és nem utolsó sorban az emberéletek forognak kockán, de a tűzvész kitörése egy szempillantás alatt bekövetkezhet és ilyenkor jó, ha tudjuk mi a teendő.

A legtöbben azt gondoljuk, hogy már mindent tudunk arról, mi is ilyenkor a teendő, de mindig kiderül, hogy a tűzvédelmi oktatás résztvevői számos új információval lesznek gazdagabbak egy-egy ilyen tanfolyam alkalmával. A menekülési útvonal megismerése, a tűzoltó készülék helyes használata vagy a gyors és lényegre törő döntések, cselekvések mind e tanfolyam témáját képezik.

Milyen gyakran kell tűzvédelmi oktatást tartani?

A tűzvédelmi oktatást évente kell tartani. A tűzvédelmi oktatást tűzvédelmi végzettséggel rendelkező személy végezheti. Új munkavállalót a munkavégzés megkezdése előtt kell tűzvédelmi oktatásban részesíteni. Soron kívüli oktatást kell tartani például tűzesetet követően, vagy ha a új tűzveszélyes technológiát vezetünk be.

A tűzvédelmi oktatás dokumentálása:

A tűzvédelmi oktatás megtartását naplóban kell rögzíteni. A tűzvédelmi oktatás helyét, idejét, a tűzvédelmi oktatás tárgyát, a tűzvédelmi oktatásra kötelezettek és a megjelentek létszámát, nevét, aláírását, valamint az oktató nevét, aláírását kell dolumentálni.

Ön is gondoskodjon alkalmazottai megfelelő tájékozottságáról és ne feledkezzen meg a tűzvédelmi oktatásról, mellyel kapcsolatban további információkért forduljon hozzánk bizalommal!

Küldje el kérdését, üzenetét!

*név:
*email:
*telefon:
*üzenet:
TOP