Tűzvédelmi berendezések ellenőrzése

tűzvédelmi berendezések

A tűzvédelmi berendezések olyan eszközök, amelynek célja, hogy megakadályozzák a tűz keletkezését, terjedését, és segítik a tűz oltását. Nyilván életbevágó fontos, hogy megfelelően működjenek. Ennek ellenőrzése időszakonként aktuális, amit megfelelően dokumentálni kell.

Tűzvédelmi berendezések ellenőrzése

A tűzvédelem minden munkahelyen alapvető fontosságú, a jogszabályok szerint biztosítani kell a megfelelő tűzvédelmi berendezések hibátlan működését. A tűzvédelmi terv elkészítése nagy szakértelmet igényel, pontosan fel kell vázolni egy-egy munkahelyen a tűz esetén kialakított menekülési útvonalak lehetőségét. A tűzvédelmi tervet rendszeresen felül kell vizsgálni, hogy minden hatályos jogszabálynak megfeleljen, és a legjobban védje a munkavállalók biztonságát.

A tűzvédelmi berendezések működése rendkívül fontos, hiszen ezek jeleznek veszély esetén a helységben tartózkodóknak, hogy el kell hagyniuk az épületet. Emellett ezek nyújtanak segítséget, hogy megkezdhessék az oltást addig, amíg a tűzoltósági szervek meg nem érkeznek a helyszínre. A tűzvédelmi szabványok komoly szempontok szerint vannak kialakítva, így valamennyi munkahelyen ellenőrizni kell, hogy minden megfelel-e a szabályzatnak.

Mi van, ha elmarad az ellenőrzés?

A tűzvédelmi berendezések ideig-óráig bizonyára megfelelően működnek, aztán az idő múlásával a működési biztonság csökken. A megfelelő karbantartás nélkül sajnos nem lehet számítani arra, hogy a berendezések hatékonyan bevethetőek. Ezért a karbantartás és a  megfelelő dokumentáció elkészítésének halasztása a termelés és az infrastuktúra veszélyeztetését jelenti. Ráadásul egy jó nagyadag bírság érkezik, ha mindez kiderül attól függetlenül, hogy időközben történt vészhelyzet vagy sem.

Miért várná meg ezt a képtelen helyzetet?

Ha Ön is szeretné, hogy cégének munkavállalói biztonságos munkakörnyezetben dolgozhassanak, és a berendezések mindig megfeleljenek az elvárásoknak, keresse fel cégünket tűzvédelmi berendezéseinek felülvizsgálatára!

Küldje el kérdését, üzenetét!

*név:
*email:
*telefon:
*üzenet:
TOP