Munkabaleset, a munkahelyi baleset dokumentálása

munkabaleset, munkahelyi baleset

A munkahelyi balesetek nyilván váratlan helyzetek, amelyek sok céget meglepetésként érnek. Vajon mit lehet tenni, azért, hogy e senki által nem kívánt helyzetre mégis fel legyünk készülve, és megfelelő forgatókönyv álljon rendelkezésre? Ha felkészül és ezt dokumentálja, bizony nehéz helyzeteket kerülhet el. Olvassa el, hogyan, miért szükséges a munkahelyi baleset kivizsgálása és dokumentálása!

A munkabalesetek kivizsgálása és dokumentálása

A különböző szegmensekben tevékenykedő cégek működése során előfordulhatnak nem várt munkabalesetek, melyek enyhébb vagy súlyosabb következményekkel is járhatnak, azonban minden esetben kiemelkedően fontos, hogy megfelelően kivizsgálásra kerüljön a munkabaleset és körülményei.

A munkabalesetek kivizsgálásának szerepe:

  • A bekövetkezett baleset körülményeinek, valamint a felelősség megállapítása.
  • A szükséges óvintézkedések kidolgozása és kivitelezése, hogy a jövőben ne fordulhasson elő hasonló eset.

A munkabaleset körülményeinek és a felelősség megállapítása során a törvényi előírásokat veszik alapul a szakértők és azoknak megfelelően értékelik ki a munkabaleset körülményeit, továbbá dokumentálják és továbbítják az illetékesek felé. A felelősségre vonást követően a szakértők és a vezetőség feladata kidolgozni a szükséges óvintézkedéseket a jövőre való tekintettel és az előírások betartásának érdekében egyaránt.

A munkabaleset kivizsgálásával és dokumentálásával kapcsolatos szolgáltatásokért forduljon profi szakemberhez és tekintse meg weboldalunk további információit, valamint keressen bennünket bizalommal elérhetőségeinken. Mindenben készséggel állunk rendelkezésére!

Küldje el kérdését, üzenetét!

*név:
*email:
*telefon:
*üzenet:
TOP